72% it is
Ik haal als eerste de 72% cacao in huis van Swiss (€1,29). Hoopvol neem ik een hapje. Uhm, dit valt echt tegen. Het smelt amper in mijn mond en proeft bitter, maar ook
een beetje zuur. Het is letterlijk even doorbijten maar ik zet door. Na 2 stukjes heb ik al wel genoeg. Over een cacao shot gesproken :-)
Plan B
Misschien was ik iets wat overmoedig om als niet-pure chocolade liefhebber meteen met 72% te starten. Plan B is dus de altijd uit het schap springende reep van Tony Chocolonely (€2,63) met 70% cacao. Blauw associeer ik met melk chocolade, dus dit moet vast ook werken ;-). Ja, deze smaak bevalt me al beter. Het breekt iets minder makkelijk af, maar net als de Swiss chocolade heb ik ook al na 2 of 3 kleine stukjes voldoende.
All the way
Als ik een vriendin vertel over mijn stap naar pure chocolade, vertelt ze me dat ze zelf de reep van Lindt (€1,99) met 85% eet. Dit is wel echt voor gevorderden, maar met 1 stukje ben je dan ook meteen klaar. Hmmmm, dat wil ik toch eens zelf ervaren.
Ik houd het dus even op 70% voorlopig. Binnen 2 weken heb ik puur leren eten en dat vind ik best cool. Al wil dit niet zeggen dat ik melk chocolade voortaan ga negeren natuurlijk :P
Kan iemand me nog andere merken aanraden?
En ik heb nog wat Lindt chocolade over.. anyone?
Sterkte.
BeantwoordenVerwijderenJa, lekker! Ik ben een gevorderde 85% eter :)
BeantwoordenVerwijderenHet is ffen maar het komt goed...m
BeantwoordenVerwijderen