maandag 3 november 2014

Surfset - Surfen in the gym

Afgelopen september schreef ik een blog over SUP (Stand Up Paddle) waarbij ik zo graag een echte surfbabe zou willen zijn. Maarja, met koud water vrees en het feit dat ik mijn hoofd niet graag onder water houd, zag ik die droom (letterlijk) in het water vallen... Tot ik een nieuwe trend voorbij zag komen. Surfset Fitness. Een indoor variant op een surfboard waarbij je hele lichaam wordt getraind. Zonder water, wind of hoge golven. Wel met een hoog surf gehalte en veel lol. 


#Fitgirlcode
Als vaste blogger en ambassadeur van de community Fitgirlcode houd ik alles op sport gebied goed in de gaten en spotte zo ook het waanzinnige promofilmpje van Surfset Fitness. Uit al mijn enthousiasme stuurde ik een tweet de wereld in en voor ik het wist, werd ik uitgenodigd om samen met Fitgirlcode een training te ervaren. Yeay! 






Zondag surfdag
Het is zondag 26 oktober en ik ga met mijn 'surf outfit' richting Amsterdam waar 6 surfplanken op ons wachten. Ik had eigenlijk geen idee hoeveel mensen er zouden deelnemen, maar bij aankomst bleek het echt een training voor Fitgirls only. Wat tof om ook een deel van de Fitgirlcode crew te ontmoeten. Stuk voor stuk leuke (mega fitte) meiden met zo'n zelfde dosis energie en enthousiasme die ik bij mezelf herken. 







Gestuntel
Pieter is onze surfdude instructeur en gaat van ons stijve harken (ik spreek voor mezelf) echte surfbabes maken. Toch? Al direct bij het staan op de surfplank vraag ik me af waarom ik dacht dat ik dit zou kunnen. Mijn surfplank trilt alle kanten op, mijn benen ook en ik ben verre van stabiel. Lekker lomp Loes, grom ik inwendig maar Pieter zegt dat het echt goed gaat komen, dus hoofd koel houden en gaan! Een troost is dat we allemaal moeite hebben ;-). 




BBB
Pieter legt uit dat er binnen Surfset 3 programma's zijn. Balance, Burn en Build. Wij deden een combinatie van alledrie de programma's en begonnen meteen met Balance, terwijl het op je board staan al uitdagend genoeg was. Next. Burn, dat is meer mijn ding. Denk aan squats, lunges, kicks, mountain climbers en burpees, of surpees zoals we ze zelf noemden ;-). Na 10 minuten had ik wel een duikje willen nemen, pffff... killing! Yes, ik sta lekker op mijn surfboard en all ready voor het Build gedeelte. 





Dat je bij het trainen op een surfboard al je spieren moet aanspannen wordt me meteen duidelijk. Waar je op de grond kunt smokkelen met een sterkere rechtere arm of schouder, op een surfboard val je door de mand. Zo leunde ik iets teveel op m'n schouder bij een zijwaartse plank oefening en ik kieperde met surfboard en al om. Dit was zeker kopje onder! We eindigden met een surfsessie waarbij we alle oefeningen nog eens achter elkaar deden, met de gedachte dat we ook echt in zee lagen. Hilarisch. "Peddelen, er komt een golf... 3-2-1 en hop in surf houding" Uhhh...je had er bij moeten zijn :). Check hieronder de surpee. 




Surfchick in spé?
Als je denkt dat je na een Surfset training meteen als een pro in het water ligt, dan heb je het mis. Het helpt je met je balans op je surfboard, maar je kunt het natuurlijk niet vergelijken met de actie op het water. Wat ik wel heb geleerd (of met name gevoeld) is dat deze workout een feestje is voor zowel lichaam als geest. Alles zit erin: kracht, conditie, coördinatie, balans, plezier en je waant je natuurlijk de hele training in een azuurblauwe zee met zonnetje. Als dat niet goed voor je is! Maar nee, ik ben nog geen surfchick in spé. Maar als ik binnen een uur al redelijk happy op een surfboard sta, hoe surfwaardig ben ik dan na 5 trainingen? Nu nog een sportschool in de buurt vinden met deze surfhype...




Fitgirlcode, bedankt voor de invite. Ik vond het te gek en ik ben erg trots om onderdeel te mogen zijn van jullie community. Surfdude Pieter, je training was fantastisch en ik heb de dagen erna nog aan je gedacht ;-). Wil je meer zien/lezen over deze Surfset training? Check de officiële website of de blog van Fitgirl Roos op Fitgirlcode

Aloha!

Marloes


Pssst, benieuwd naar mijn blogs op Fitgirlcode? Lees ze hier

2 opmerkingen:

  1. Zozo! Ben nu wel benieuwd naar Pieter ;-) photo? #joke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha, Joey! Hier staan nog wat foto's met surf hunk Pieter :-) http://www.fitgirlcode.com/events/report-surfset-indoor-surfing/3/

    BeantwoordenVerwijderen