donderdag 6 februari 2014

Zo krijg je zin

Je hebt wel eens van die dagen dat je echt zo geen zin hebt om van de bank af te komen om iets te ondernemen. Ik heb ze ook. (ja, echt waar!) Ik probeer het te accepteren want hé, het is oké om ook je rustmomenten te pakken. Maar als het structureel aanhoudt, je van nature lui bent of je voelt dat het tijd is voor actie... Hier 8 tips voor goede zin.  

1. Turn it up
Pak je telefoon of laptop (als dat niet teveel moeite kost). Zoek een vette playlist (met minimaal 140 BPM) en knal 'm aan. Hard! Beweeg, ga los en vergeet niet je sportspullen te pakken ;-) Misschien helpt mijn 'On the run' playlist op Spotify. 




2. Motivation - Go Go Go
Waar sexfilmpjes helpen bij je sexdrive, zo werken sportfilmpjes ook om jou in sport extase te krijgen. Kijk naar inspirerende visuals, quotes of video's en voel die sportdrang in no time opborrelen. Typ zoekwoorden als fitness motivation in op Youtube en je hebt zo een hit. Bijv Bodyrock.tv (kijk niet naar hoe ze eruit zien ;-)) en Beach Bum Workout (waan je op het strand). Ook op Pinterest en Instagram vind je genoeg materiaal.

3. Voor wat, hoort wat
Wees streng voor je zelf (want kom van die bank!) en toch aardig. Beloon jezelf met iets waar je het voor doet. Dat hoeft natuurlijk niet altijd iets kostbaars te zijn. Je kunt jezelf ook belonen met een toffe serie op tv, iets lekkers of een tijdschrift. "Ik ga eerst sporten en dan mag ik lekker die heerlijke feel good movie kijken."


  










4. Do it for the boy/girl
Er is vast wel een leuke kerel/vrouw op de sportschool waar je graag je best voor doet. Ook als je buiten traint zou het zomaar kunnen dat je leuke mensen tegenkomt die hetzelfde moment pakken als jij waardoor je net even wat harder gaat lopen... Toch? Maak er je motivatie en sport van om ze steeds weer tegen te komen. Maarre, niet doorslaan natuurlijk :-). 


5. Hulplijn
Vraag een vriend of vriendin om je motiverende berichtjes te sturen die je in de actiemodus krijgen. Spreek van tevoren de momenten af en welke teksten/plaatjes je juist wel/niet stimuleren en ga ervoor! Hilarisch om terug te lezen als je je vriendin vraagt om je dikke zeug te noemen ;-)  



6. Mantra
Plan je sportmoment in en zorg dat je er de hele dag mee bezig bent. Vanavond ga ik sporten. Vanavond ga ik sporten. Vanavond ga ik sporten. Hierdoor richt je je de hele dag op je workout en kan het niet missen. Stay focussed.

7. Lekker kleurtje
Dit geldt alleen voor sporten in de buitenlucht (en in het voorjaar/zomer) maar van sporten in de buitenlucht wordt je bruiner dan dat je op je tuinstoel achterover leunt. Dus kom maar door met die zonnestralen. 

















8. Dikke respect
Met hondenweer, wind en vrieskou blijven de meeste mensen binnen zitten. Hoe stoer is het als JIJ wel gewoon je spullen pakt en buiten gaat trainen of richting de sportschool gaat. Houd dat enorme 'I kick-ass gevoel' in gedachten en ga gewoon. Vergeet het niet te delen met je omgeving want je krijgt dikke respect. 

En natuurlijk kan ik nog genoeg redenen bedenken waarom sporten goed voor je is, maar die ken je vast al ;-). 

High five,
Marloes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten